פורטל ההורות של ישראל לגיל הרך

שעות בטוחות בשמש וקרם הגנה: כך תתנהלו עם הילדים בימי הקיץ החמים

השמש היא מקור חשוב של ויטמין D החיוני לגדילה ולבריאות העצמות אצל ילדים. עם זאת, חשיפה ממושכת לקרינת השמש המזיקה עלולה לגרום לכוויות שמש, להזדקנות מוקדמת של העור, ובמקרים קיצוניים – לסרטן העור המסוכן. לכן, חשוב מאוד לחנך את הילדים שלכם מגיל צעיר על הדרכים להישמר מקרינת השמש המזיקה ולתת להם את ההגנה המקסימלית מפני נזקי השמש. איך תעשו את זה? במאמר זה ניתן לכם כמה טיפים חשובים.

מהי קרינת השמש המזיקה?

קרינת השמש המזיקה מתחלקת לשתי קבוצות עיקריות: קרינת אולטרא-סגולה (UV) וקרינת תא-אינפרה-אדומה (IR). קרינת UV מחולקת לשלוש תת-קטגוריות עיקריות: UVA, UVB, וUVC. מבין אלה, UVB ו-UVC הן המזיקות ביותר לעור ועלולות לגרום לכוויות שמש, להזדקנות מוקדמת של העור ולסרטן העור. UVA עוזרת בייצור מלנין בעור, אבל יכולה גם לגרום נזק לעור בטווח הארוך.

שעות בטוחות לשהייה בשמש

הטיפ הראשון שצריך ללמד את הילדים הוא לבלות בחוץ בשעות הבוקר המוקדמות או אחר הצהריים המאוחרות, כלומר לפני 10 בבוקר ואחרי 16:00 אחרי הצהריים. בשעות האלה, קרינת השמש חלשה יותר ופחות מסוכנת. השעות הקריטיות ביותר שבהן צריך להימנע לחלוטין משהייה בשמש ללא הגנה הן בין 10 בבוקר ל-4 אחרי הצהריים.

שימוש נכון בקרם הגנה

הדרך הבסיסית ביותר להגן על עצמנו מפני קרינת השמש היא שימוש בקרם הגנה איכותי עם מקדם הגנה גבוה (SPF) של 30 ומעלה, שמגן מפני קרינת UVA ו-UVB כאחד. הקפידו למרוח קרם הגנה על כל חלקי הגוף החשופים לשמש, כולל הפנים, הצוואר, הידיים והרגליים. חשוב לחדש את המריחה כל 2-3 שעות או לפני ואחרי כניסה למים. גם בימים מעוננים וערפיליים צריך להשתמש בקרם הגנה.

לבוש מגן

בנוסף לקרם ההגנה, הדריכו את הילדים ללבוש בגדים ארוכים העשויים מבד צפוף שיכסה את רוב חלקי הגוף בשעות החמות של היום. משקפי שמש איכותיים עם הגנה מלאה מפני קרינת UV חשובים גם כן להגנה על העיניים. כובעים רחבי-שוליים יכולים לתת הגנה מצוינת לפנים, לצוואר ולאוזניים.

חיפוש צל

לימדו את הילדים לחפש אחר אזורים מוצלים ככל האפשר – תחת עצים, סוכות, קירות או מבנים. הצל יכול לשמש הגנה טובה מפני קרינת השמש הישירה, בייחוד בשעות השיא של השמש.

מעקב אחר תחזיות מזג האוויר

מידע מתחזיות מזג האוויר עשוי לעזור לכם לתכנן את הפעילויות החיצוניות של הילדים בהתאם לרמת הסיכון מקרינת השמש. למשל, בימים עם אינדקס UV גבוה, כדאי להגביל משמעותית את הזמן בשמש וליישם אמצעי הגנה קפדניים ומחמירים יותר.

עקבו אחר סימני כוויות

למרות כל האמצעים הללו, חשוב להיות ערניים לסימני כוויות שמש על עור הילדים ולפעול באופן מיידי אם הם מופיעים. סימני כוויות מאופיינים בשלפוחיות, גרד, צריבה וכתמים אדומים. טפלו מיד בתופעות אלו באמצעות מריחת קרם לכוויות שמש, ועברו למקום מוצל עם פעילות מוגבלת. אם הכוויה חמורה, פנו לייעוץ רפואי.

נוסף על כל הטיפים לעיל, הקפידו להציג דוגמה אישית טובה לילדים דרך יישום כללי ההגנה מנזקי השמש על עצמכם. עם הרגלים נכונים מגיל צעיר, הילדים שלכם יהיו מוגנים היטב מפני הסיכונים של קרינת השמש ויוכלו ליהנות משעות בילוי נעימות ובטוחות בחוץ.

לסיכום,

כדי להגן על ילדים מפני נזקי קרינת השמש המסוכנת, על ההורים לחנך אותם מגיל צעיר על יישום נכון של אמצעי הגנה שונים.

המידע באתר הוא לא חוות דעת רפואית או המלצה רפואית מכל סוג שהוא, כדי לקבל את הטיפול המדויק לצורך הטיפול בבעיה יש לפנות לרופא ו/או למומחה בלבד.

למידע נוסף

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

נגישות